INLÄGGET OM POLENRESAN

0kommentarer

Vill bara börja med att säga att jag inte kommer skriva massa fakta utan jag kommer bara berätta om resan och visa bilder. Vill även förbereda er på att detta kommer bli ett långt (läs: LÅÅNGT!) inlägg.
 
Här börjar resan som min klass kämpat för i fyra år. (ok, det lät dramatiskt.. nej inte dramatikt, haha ja, ni fattar)
 
Här är vi framme på hotellet. Jag sov tillsammans med två av mina bästa vänner och rummet var superfint, perfekt.
 
Första heldagen spenderade vi bland annat i judekvarteren. De två översta bilderna är en plats där en scen ur "Schindlers list" spelades in. Den tredje bilden är en annan scen inspelad. 
 
Under denna dag var vi även inne i Schindlers fabrik. På bilderna överst och underst ser ni bilder på några av människorna han räddade under förintelsen.
 
Här är platsen där jag tror alla spenderade den största delen av sin fritid under resan, gallerian.
 
Andra heldagen var det dags för besöket på Auschwitz. Förmiddagen spenderade vi på Auschwitz 1. Här fanns fångarnas resväskor, glasögon, hår och andra tillhörigheter sparat. Besöket här var klart det som berörde mest. 
På bilden ovan visas endast barnens skor och då är det inte ens alla.
På denna bild visas de vuxnas och detta var sjukt, det var egentligen först när jag såg detta som jag insåg hur många som faktiskt dog. Detta är långt ifrån alla skor som fanns här. 
 
 Eftermiddagen spenderade vi på Auschwitz-Birkenau. Det är svårt att förklara hur stort det egentligen var. Långt över 100 elvamannafotbollsplanerplaner i alla fall. 
 
Sista heldagen i Polen var vi nere i saltgruvan. Innan vi kom ner till själva guideturen var vi tvugna att gå runt 400 trappsteg så det blev en del vandring även den dagen. Där nere fanns bland annat en kyrka och en restaurang. 
I den här kyrkan var nästan allt gjort av salt, golvet, väggarna, taket, lamporna osv. 
 
Sista dagen, den dag vi åkte hem, fick vi fri tid att göra vad vi ville. Jag och några andra tjejer var i gamla staden en sväng.
 
Avslutningsvis en liten bild från flygresan på väg hem.
 
Denna resa inkluderade ungefär alla känslor jag har, haha skoja. Men det var en både spännande, sorglig, lärorik och rolig resa. 
 
Hoppas att ni tyckte att det var åtminstone lite intressant att läsa om eftersom jag tagt ner cirka fem timmar på detta inlägget pga att det krånglade med bilderna, haha. Ha en bra natt och morgondag. Ska försöka hinna slänga in ett inlägg imorgon också. 
 
 

Kommentera

Publiceras ej