.. okej, så mycket klippte jag inte. Fixade bara till topparna eftersom de var så ojämna och slitna så det känns mycket luftigare och fräschare nu, skönt!
Jag ber om ursäkt för att jag bloggar så sent, vet inte varför det blir så. Antagligen för att det är då jag har tid. Nu låter det som att jag är västa busy woman men nej, jag har bara sommarlov och njuter om dagarna haha. Nej nu ska jag försöka publicera detta inlägg innan det blir lördag, PUSS!!
 
 
 
Vill bara börja med att säga att jag inte kommer skriva massa fakta utan jag kommer bara berätta om resan och visa bilder. Vill även förbereda er på att detta kommer bli ett långt (läs: LÅÅNGT!) inlägg.
 
Här börjar resan som min klass kämpat för i fyra år. (ok, det lät dramatiskt.. nej inte dramatikt, haha ja, ni fattar)
 
Här är vi framme på hotellet. Jag sov tillsammans med två av mina bästa vänner och rummet var superfint, perfekt.
 
Första heldagen spenderade vi bland annat i judekvarteren. De två översta bilderna är en plats där en scen ur "Schindlers list" spelades in. Den tredje bilden är en annan scen inspelad. 
 
Under denna dag var vi även inne i Schindlers fabrik. På bilderna överst och underst ser ni bilder på några av människorna han räddade under förintelsen.
 
Här är platsen där jag tror alla spenderade den största delen av sin fritid under resan, gallerian.
 
Andra heldagen var det dags för besöket på Auschwitz. Förmiddagen spenderade vi på Auschwitz 1. Här fanns fångarnas resväskor, glasögon, hår och andra tillhörigheter sparat. Besöket här var klart det som berörde mest. 
På bilden ovan visas endast barnens skor och då är det inte ens alla.
På denna bild visas de vuxnas och detta var sjukt, det var egentligen först när jag såg detta som jag insåg hur många som faktiskt dog. Detta är långt ifrån alla skor som fanns här. 
 
 Eftermiddagen spenderade vi på Auschwitz-Birkenau. Det är svårt att förklara hur stort det egentligen var. Långt över 100 elvamannafotbollsplanerplaner i alla fall. 
 
Sista heldagen i Polen var vi nere i saltgruvan. Innan vi kom ner till själva guideturen var vi tvugna att gå runt 400 trappsteg så det blev en del vandring även den dagen. Där nere fanns bland annat en kyrka och en restaurang. 
I den här kyrkan var nästan allt gjort av salt, golvet, väggarna, taket, lamporna osv. 
 
Sista dagen, den dag vi åkte hem, fick vi fri tid att göra vad vi ville. Jag och några andra tjejer var i gamla staden en sväng.
 
Avslutningsvis en liten bild från flygresan på väg hem.
 
Denna resa inkluderade ungefär alla känslor jag har, haha skoja. Men det var en både spännande, sorglig, lärorik och rolig resa. 
 
Hoppas att ni tyckte att det var åtminstone lite intressant att läsa om eftersom jag tagt ner cirka fem timmar på detta inlägget pga att det krånglade med bilderna, haha. Ha en bra natt och morgondag. Ska försöka hinna slänga in ett inlägg imorgon också. 
 
 
 
Nu i lördags var jag, pappa och min lillebror vid Nimis. Det är väl ett slags konstverk av Lars Vilks. Massvis med plankor och pinnar som bildar gångar, och torn. Det var faktiskt superhäftigt! Dock var det otroligt brant och väldigt krångligt att gå där. Har någon av er varit där?
Efteråt åkte vi vidare till Arild och åt på en jättefin restaurang, mysig dag med lite träning helt enkelt. 
 
 
Fotograf: Moa Hansson
Kvalitén i bilderna suger och det började såklart att regna precis när jag skulle ta dessa bilder, men men. Såhär såg jag i alla fall ut på midsommar (och ja, jag har shorts under). Ligger lite efter med uppdaterandet för tillfället. Imorgon kommer ett inlägg om vad jag hade för mig i helgen och nu har jag äntligen fått alla bilder från Polen till rätta så jag ska börja skriva på det inlägget imorgon med (det kommer bli låångt, haha) så kommer det förhoppningsvis publiceras på onsdag. PUSS
 
 
Idag kom jag på att ni faktiskt inte fått se den klänning jag faktiskt hade på mig på skolavslutningen riktigt ordentligt. Så jag tog några snabba bilder ute faktiskt. Förövrigt har jag jobbat hela veckan och tjänat ihop nästan 2000 spänn, det känns i alla fall väldigt skönt! 
Nu ska jag lägga mig ute i solen och jobba lite på min bränna som fortfarande knappt visar sig, åhh.. PUSS
 
 
VARFÖR är jag så dålig på att ta tag i bloggandet? Jag skulle ju som sagt inte ha några somhelst anledningar till att inte blogga nu när det är sommarlov. I varje fall så var vi barnvakt i lördags och här är några av bilderna från då. Det är som vanligt copyright på alla mina bilder. 
Tänkte även passa på att länka till Lovisas blogg som ni hittar --> HÄÄÄR <-- eftersom det är hon som tagit den sista bilden. 
Ha en superbra kväll för det ska jag ha! PUSS
 
 
 
 
 
 
Igår fick jag också sommarlov så nu har jag inga ursäkter att inte blogga haha. Det känns superskönt att vara ledig men kommer faktiskt sakna min lilla (läs: stora) klass en del. Efter 10 år tillsammans med vissa var det lite jobbigt att skiljas åt..
Men nu ska jag njuta av mitt sommarlov! ♥
 
 
Idag har det varit superfint väder ute så jag tog med mig kameran ut och gick en sväng. Det blev lite bilder knäppta. När jag satt och tittade ut över havet och bara njöt av solen ringde en kompis så åkte jag hem till henne några timmar nu ikväll. Nu ska jag sova och ladda upp inför sista veckan i skolan. Godnatt ♥
 Förlåt förlåt förlåt! Jag hade så sjukt mycket i skolan det sista nu inför sommarlovet. Fyra prov i onsdags. Men nu är jag faktiskt helt läxfri!!! Vilken känsla alltså! 
 
I torsdags fixade vi, fyra tjejer, mys nere på stranden med pommac, tårta och massa ljus för en vän som fyller år imorgon. Det roliga var att hon inte visste om någonting! Men det blev superlyckat! Solen sken, det blåste inte särkilt mycket och det var jätte varmt. 
Näst sista bilden ska föreställa tårtan.
 
Igår var jag även på lite studentfirande för min kusin. Lite av bilderna kommer senare idag. Angående bilderna från Polen så strular det lite där, men de kommer upp så fort som möjligt!
Ledsen att jag inte bloggade igår men glömde helt bort det faktiskt. Men här kommer i alla fall inlägget om vad jag köpte i Polen.

Linnet kommer från en affär som heter Pimkie.
 
Två t-shirts i samma modell, köpta på New Yorker.
 
Vit t-shirt med spetsärmar, köpt på hm.
 
Ett vitt linne med lite "volanger", köpt på New Yorker.
 
Jeansshorts med lite slitningar, dessa är köpta på Pull & Bear.
 
Gröna shorts som är köpta på Bershka.
 
Sedan köpte jag ett till par shorts i spetstyg, även dom är köpta på New Yorker. 

Jag köpte även ett par vanliga långa jeans, men de ligger i tvätten för tillfället. De kommer säkert visas i något outfit inlägg framöver. Jag har faktiskt inte kvar kvittona så jag vet inte hur mycket detta kostade tyvärr. 
 
Nu ska jag fortsätta plugga. Tre prov på tre dagar den kommande veckan, gud vad jag ser fram emot sommarlov nu!